Trainingen Voor Het Vinden Van Balans In Het Leven

Trainingen Voor Persoonlijke Groei En Stressmanagement

 

Dit is ook wel logisch, want in onze krijgt het (soms helaas) een groot gewicht. Het beslaat voor velen nou eenmaal een groot deel van hun dag. Loopbaanontwikkeling houdt in dat je werkt aan je loopbaan, oftewel je carrière. Dat betekent dat je onder de loep neemt wat voor werk je graag doet, waar nieuwe liggen of dat je jezelf door ontwikkelt in het veld waarin je al werkt.

 

Trainingen Voor Persoonlijke Groei En Zelfontplooiing In AmsterdamCursussen Voor Persoonlijke Groei En Timemanagement

Over het algemeen is het doel om een beter persoon te worden, om te leren van je fouten en om je vaardigheden (door) te ontwikkelen. Daarbij is het grotere doel ook om een mens te worden. Hoe en waarom? Door jezelf de voldoening te geven van eigenschappen en vaardigheden die je goed beheerst, wordt je een blijer mens en bouw je een positieve vicieuze cirkel voor jezelf op.

 

Als je bijvoorbeeld niet tevreden bent met een bepaald gebied in je leven, kan het juist tijd worden om op zoek te gaan naar . Denk maar eens aan de volgende voorbeelden: Je bent niet blij met je reacties op en je voelt regelmatig boosheid en frustratie, dus je besluit aan de hand van een meditatie-app hieraan te gaan werken.

 

Je sociale ontwikkeling is er op vooruit gegaan en je weet nu beter wat je zoekt in nieuwe . Je houdt erg van tuinieren en wil een moestuin beginnen op je balkon. Één probleem: je weet er nog amper iets van af. Daarom bestel je een boek over tuinieren en je daarmee je kennis Telkens wanneer je verder probeert te werken aan je schilderij kom je vast te zitten en weet je niet meer hoe je verder moet.

 

Leer En Groei: Persoonlijke Ontwikkelingstraining

 

Wanneer je door het bos loopt zie je een eekhoorntje, en je stopt om even bewust van het moment te genieten. Dit moment heeft je geïnspireerd, het lukt je om je schilderij af te maken en voor de volgende keer weet je nu beter waar je moet beginnen. Je hebt jezelf weer een stukje verder ontwikkeld op creatief gebied.

 

Ontwikkel Je Emotionele Intelligentie Met TrainingOntwikkel Je Emotionele Intelligentie Met Training

Omdat je van een vriend de tip hebt gekregen voor een goede bootcamp-training, besluit je die samen te gaan volgen. Naarmate de training vordert voel je je steeds iets sterker worden. Je hebt geen enkele zin meer in je werk en elke dag sta je met tegenzin op. Dat is gek, want toen je begon vond je het wel leuk.

 

Leer Omgaan Met Stress Met Onze Cursussen

 

Je weet een cursus te vinden waarmee je kunt doorontwikkelen en je krijgt weer wat meer plezier in je werk. Nu we hebben gezien wat het allemaal voor je kan betekenen wanneer je in persoonlijke groei en ontwikkeling, is het verstandig om niet uit het oog te verliezen dat er ook nadelen aan kunnen kleven.

 

Als het doel van groei is om er blijer van te worden, gaat persoonlijke ontwikkeling zijn doel voorbij wanneer je geen tevredenheid meer voelt – ook een belangrijk onderdeel van geluk. Probeer er dus op te letten dat je een goede balans vindt tussen wat je al kunt en wat je nog graag wil leren.

 

Onze coaches zijn actief in heel Nederland. In de afgelopen jaren hebben we duizenden mensen geholpen. Wat je wilt ontwikkelen en hoe je dit gaat doen is originele site voor iedereen anders, omdat er nou eenmaal vele en manieren zijn om jezelf (in) te ontwikkelen. Maar de volgende stappen kunnen je verder helpen: Dit klinkt misschien wat vaag of ongrijpbaar, maar het kan je een flinke boost geven wanneer je werkt aan je .

 

Ontwikkel Je Creativiteit Met Persoonlijke Ontwikkelingstraining

 

Denk hierbij aan wat voor persoonlijkheid je hebt, wat je kwaliteiten zijn en waar je voor staat in het leven. Welke heb je al? Waar ben je al goed in? Weet je dit, dan weet je ook wat je precies mist en waar je dus aan wil sleutelen. Nu is het de kunst om deze drie gebieden op elkaar af te stemmen! Ga dus eens na wat je nog in je leven.

 

Geen wonder dus dat je veel stress ervaart als je zingeving totaal niet aansluit op de praktijk. Werk je graag met je hoofd maar voel je je door de arbeidsmarkt geforceerd een productiebaan te nemen? Dan heb je een slechte match en kan je zomaar eens in een burn-out terecht komen.

 

Ontdek Je Kracht Met Persoonlijke Ontwikkelingstraining

 

Daaruit haal je dus weer zingeving, en heb je een veel kleinere kans op stress. In het praktijkvoorbeeld van het vorige kopje zag je het al: bij een ‘‘ heb je kans op burn-out. Stel nu dat je in een burn-out bent beland, hoe haal je jezelf daar met persoonlijke ontwikkeling weer uit? Dat hangt sterk af van de aard van je burn-out en de bron van stress in je leven.

 

Leef je in een drukke omgeving en kan je de stress daarvan niet meer aan, dan zou je meer kennis kunnen opdoen over andere leefomgevingen en hoe je daarin een verandering kunt maken. Ook de ontwikkeling van je mentale gezondheid kan je hierbij enorm verder helpen. Een groot voordeel van is namelijk dat je werkt aan de versteviging van je veerkracht.

 

Trainingen Voor Zelfreflectie En Persoonlijke Groei

 

Zo zie je dat de ontwikkeling van jou als persoon veel raakvlakken heeft met allerlei gebieden in je leven. Daarom is het, zeker bij burn-out, een goed idee om te onderzoeken of je stress komt door in je leven en daarmee aan de slag te gaan. Denk tot slot eens aan de volgende stappen die je op weg kunnen helpen in jouw eigen groeipad: Werk aan je bewustwording en ontdek hoe je als persoon in elkaar steekt.

 

Ontwikkel en zet door met de keuze die je hebt gemaakt. Reflecteer op je keuze, onderzoek of je er tevreden mee bent en herhaal de stappen als dat nodig is. En: wees vooral niet al te kritisch op jezelf. Succes! Het verminderen van stress en het herstellen van een burn-out is geen sinecure.

 

Onze coaches zijn allemaal gespecialiseerd in jouw problematiek. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze samen met jou werken aan jouw herstel. Van het resultaat van onze 1-op-1 coaching heb jij je leven lang plezier! Bekijk ons aanbod voor: – Persoonlijke ontwikkeling – Gevonden op 20/01/2023 .

 

Verbeter Je Zelfvertrouwen Met Onze Cursussen

 

Als jurist zorg je dat je inhoudelijk goed op de hoogte bent. Je kent de wet- en regelgeving, houdt de vakliteratuur bij en volgt regelmatig na- en bijscholing op specifieke juridisch inhoudelijke onderwerpen. Dat is goed en belangrijk. Want alleen met actuele en gedegen juridische kennis, kun je je vak goed uitoefenen.

 

En bij vorm gaat het om persoonlijke professionele vaardigheden zoals presenteren, overtuigen, onderhandelen, helder schrijven en gesprekstechnieken. Vaardigheden die sommige mensen van nature goed beheersen en waar anderen wat professionele ondersteuning of opleiding bij kunnen gebruiken. Maar gelukkig zijn dit vaardigheden die iedereen kan leren en die je altijd kunt optimaliseren.

Samen Groeien: Relatieversterkende Training

Samen Op Avontuur: Relatie Verdieping

 

Conflict Tot Compromis: Relatieconflicten OplossenLiefde In Balans: Emotioneel Evenwicht In Relaties

 

 

Bij jezelf blijven, de ander begrijpen en samen sterker staan, dat is waar het in onze relatie trainingen om gaat! .

 

In dit blog beschrijf ik hoe je het model van Geweldloze Communicatie gebruikt in 3 verschillende type trainingen: Feedback training, Relatie training en Teamtraining. Bij elke training geef ik suggesties voor het training ontwerp, waarbij de bovenstroom en onderstroom in de communicatie op verschillende manieren worden gecombineerd. Het model van Geweldloze Communicatie geeft inzicht en praktische handvatten op de bovenstroom en de onderstroom van communicatie in werk- en privégesprekken.

 

In dit blog illustreer ik hoe je in je training Geweldloze Communicatie kunt inzetten bij de trainingsthema’s feedback geven, verbindende communiceren in je relatie en effectief samenwerken. Wil je weten wat trainen op de boven- en onderstroom is, lees dan mijn blog: Wat is Trainen op de Bovenstroom en Onderstroom. Geweldloze Communicatie, ook wel Verbindende Communicatie genoemd, leert ons hoe we met onze manier van communiceren verwijdering of verbinding creëren met onze gesprekspartner.

 

Relatie Iq: Slimmer Samenleven

 

Het gesprek loopt stroef, er komen verwijten en inhoudelijk komt er geen gezamenlijk besluit, plan of visie. Op de onderstroom raken de gesprekspartners geïrriteerd, gekwetst of bijvoorbeeld onzeker, en de sfeer wordt harder, grimmiger of afstandelijker. Of de gesprekspartners spreken hun gevoelens uit en hebben aandacht voor de behoeften van elkaar (onderstroom), waardoor ze open staan voor elkaars inbreng en inhoudelijk met vernieuwende ideeën komen (bovenstroom).

 

En ook hoe onze manier van communiceren de onderstroom van de gesprekspartner tot rust kan brengen, of juist intenser in beweging zet. Ik merk zelf veel onhandigheid in de manier waarop we in onze communicatie omgaan met onze eigen gevoelens en met die van de ander. Ik merk dit bij mezelf en ook bij heel veel mensen in mijn opleidingen.

 

In een Feedback training Geweldloze Communicatie leer je de deelnemers om feedback te geven volgens de 4 stappen van Verbindende Communicatie. Hierdoor leren de deelnemers hun feedback duidelijk, respectvol en in verbinding te verwoorden, zodat de ontvanger zich gemakkelijk(er) kan openen voor de feedback. Bij het maken van een trainingsontwerp voor de Feedback training Geweldloze communicatie is het goed je te realiseren dat je de deelnemers op de onderstroom mee wilt nemen naar het emotionele niveau.

 

Communicatie En Connectie: De Brug Tussen Harten

 

Als je wilt dat deelnemers contact gaan maken met hun gevoelens en behoeften, is vertragen en reflectie van belang. Zo kun je bijvoorbeeld starten met het vragen naar een praktijkvoorbeeld waarin ze zelf op een prettige manier feedback hebben gekregen, en een praktijkvoorbeeld waarin ze op een manier feedback hebben gekregen die ze niet prettig hebben ervaren.

 

Liefde En Levenslessen: Wijsheid In PartnerschapLiefde En Levensdoelen: Samen Dromen Realiseren

 

 

Op de onderstroom vraag je naar hun gevoelens in beide praktijkvoorbeelden. Hiermee heb je een bruggetje om uit te leggen hoe we met onze wijze van feedback geven de gevoelens van de ander raken. Tip: Bedenk ook wat je over je eigen gevoelens wilt delen. Als je in je cursus Geweldloze Communicatie voldoende tijd hebt, is het aan de raden om alle 4 de stappen in te oefenen.

 

Je maakt dan tevens een mooie mix tussen bovenstroom en onderstroom. De meeste deelnemers vinden het lastig om hun waarneming van het gedrag van de ander objectief en concreet te benoemen. Ze communiceren gemakkelijk interpretaties en oordelen over het gedrag dat ze hebben waargenomen. Interpretaties en oordelen verwijderen en maken de communicatie gewelddadig.

 

Communicatie En Compassie: Het Hart Van Relaties

 

Leer je deelnemers aan je cursus Geweldloze communicatie daarom om hun interpretaties en oordelen om te zetten naar objectieve waarnemingen. Hun feedbackgedrag op de bovenstroom wordt dan een stuk effectiever. In het kader van de Geweldloze Communicatie training Feedback geven gaat stap 2 over het benoemen van de eigen gevoelens dit het gedrag van de ander hebben opgeroepen.

 

Je deelnemers vaardiger maken in stap 2 vraagt dat je ze op de onderstroom helpt om contact te maken met hun gevoelens en hier woorden aan te geven. Op de bovenstroom oefen je je deelnemers om hun gevoelens helder en in verbinding te verwoorden naar de feedback ontvanger. Dit is in veel gevallen ook een oefening in kwetsbaarheid.

 

Hier leer je de deelnemers aan je Geweldloze Communicatie cursus om hun inzichten uit de onderstroom mee te nemen in hun wijze van feedback geven op de bovenstroom. Tip: Deze leerstap vraagt klik hier van jou als trainer dat je de kunst van het begeleiden van rollenspelen goed verstaat. In de Toolbox Training Ontwerpen vind je een officiële website voorbeeld Feedback training ontwerp met Geweldloze Communicatie met diverse uitgewerkte werkvormen.

 

Relatie Reset: Terug Naar De Basis

 

Leer het trainersvak! Relatie trainingen Geweldloze Communicatie kunnen gericht zijn op de communicatie in liefdesrelaties of bijvoorbeeld op de communicatie in werkrelaties. In beide gevallen is het van belang om niet alleen te communiceren over je eigen gevoelens en behoeften, maar ook om aandacht te geven aan de gevoelens en behoeften van de ander.

 

Is je intentie dat je de ander feedback wilt geven, omdat je hem wilt helpen bij iets waar hij je hulp bij gevraagd heeft? Of is je intentie dat je aandacht wilt voor jouw gevoelens, bijvoorbeeld omdat je je gekwetst voelt of omdat de stoom uit je oren komt? Het gedachtengoed van Verbindende Communicatie is een prachtig inhoudelijk kader voor een relatietraining.

 

Omdat de onderstroom in de thematiek van een Relatietraining doorgaans intenser is, zou ik er zelf voor kiezen om hier extra aandacht aan te besteden. Zo kun je je trainingsprogramma bijvoorbeeld beginnen met een opmaat waarin de deelnemers stil staan bij hoe ze zich op dit moment in de training voelen.

 

Liefde En Levenskunst: Relatie Als Kunstwerk

 

Vervolgens kun je de deelnemers bijvoorbeeld vragen om in 2-tallen een lastige praktijksituatie te delen en hun persoonlijk leerdoel voor deze cursus Geweldloze Communicatie te vertellen. Tip: Bepaal als trainer wat je hiervan terugvraagt in de hele groep, anders krijg je te veel verhalen en zakt de leerenergie heel snel weg.

 

Dus oefeningen om relatie training contact te maken met eigen gevoelens, zoals bijvoorbeeld het Emotiedagboek, en bijvoorbeeld oefeningen met het geven van gevoelsreflecties naar de ander. Ook de stap van gevoelens naar onderliggende behoeften heeft in een relatietraining een grote toegevoegde waarde. In de opdrachten voor het inoefenen van de deelvaardigheden kun je heel goed gebruik maken van de vele praktijkvoorbeelden van de deelnemers.

 

Je kunt hierbij de werkvorm van de Dansvloer gebruiken. Je legt dan de Intentie, Waarneming, Gevoelens, Behoeften en Verzoek als afzonderlijke A4-tjes op de grond. De inbrenger doorloopt letterlijk stap voor stap de verschillende aspecten van Verbindende Communicatie en wordt daarbij gecoacht door de trainer of de subgroepleden. Tip: Modelleer deze werkvorm eerst een keer plenair voordat je deelnemers in subgroepen aan de slag laat gaan.

 

Relatie Trainingen

 

Een teamtraining is gericht op het verbeteren van de communicatie en samenwerking in het team. Hierbij kun je het model Geweldloze Communicatie gebruiken voor het thema’s als feedback geven of het communiceren over gevoelens. Je gaat dan samenwerkingsvaardigheden inoefenen in de Geweldloze Communicatie training voor het team. In een teamtraining kun je Verbindende Communicatie ook heel goed inzetten bij ‘storingen in het hier-en-nu’ als dit storingen zijn waarbij op een gewelddadige manier gecommuniceerd wordt naar elkaar.

Beter Leren Communiceren

Essentiële Vaardigheden Voor Leren Communiceren In Een Relatie

 

Hierbij is het belangrijk dat er een scheiding wordt aangebracht tussen waarnemen en oordelen. Als we waarnemen combineren met oordelen, zullen anderen dit al snel als kritiek opvatten en zich afzetten tegen wat we zeggen. Wanneer je geweldloos wilt communiceren, vermijd dan statische generalisaties zoals: altijd, vaak, ‘het is zo’, goed of slecht, ‘je bent …’.

 

Het tweede element van Geweldloze Communicatie is het uiten van onze gevoelens (Vergroot je communicatievaardigheden met onze leren communiceren training). Door een woordenschat te ontwikkelen waarmee we specifieke emoties duidelijk kunnen identificeren en benoemen, kunnen we gemakkelijker een band met elkaar aangaan. Als we onszelf kwetsbaar durven op te stellen, kan dit bijdragen aan het oplossen van conflicten

 

Het derde element van Geweldloze Communicatie is het onderkennen van de behoeften achter onze gevoelens. Wat anderen zeggen en doen kan wel de aanleiding maar nooit de oorzaak van onze gevoelens zijn. Als iemand zich negatief uit, kunnen we daar op vier manieren op ingaan: Onszelf de schuld geven De ander de schuld geven Ons bewust maken van onze eigen gevoelens en behoeften Ons bewust maken van de gevoelens en behoeften achter de negatieve boodschap.

 

De Impact Van Slechte Communicatie Op Je Relatie: Zo Los Je Het Op

 

Hierbij is het zaak om vage, abstracte of onduidelijke bewoordingen te vermijden en positieve actietaal te gebruiken, door duidelijk te stellen wat we wél in plaats van niet zouden willen. Hoe duidelijker we zijn in wat we terug willen horen wanneer we spreken, hoe groter de kans dat we dit ook krijgen.

 

We kunnen de ander het vertrouwen geven dat het om een verzoek gaat door aan te geven dat we alleen willen dat de ander instemt als dit uit vrije wil gebeurt - Communicatietips om een slechte relatie te verhelpen. Daarnaast is het handig om na te gaan of onze boodschap is gehoord zoals bedoeld, omdat wat we zeggen niet altijd datgene is wat wordt gehoord

 

Goede communicatie bevordert een goede werksfeer. Slechte communicatie juist niet. Sterker nog: gebrek aan goede communicatie is een van de belangrijkste oorzaken van conflicten op de werkvloer - Leer beter communiceren met onze training in Amsterdam. Conflicten genereren vaak zoveel stress en spanning bij werknemers, dat ze overstuur raken en thuis blijven piekeren over het werk. Helaas heeft dit soms slapeloosheid als gevolg

 

Leren Communiceren Relatie

 

Beter Leren CommunicerenCommunicatie Amsterdam

 

 

Wij zien in de praktijk een sterk oorzakelijk verband tussen slechte communicatie op de werkvloer en stress of burn-out bij werknemers. In dit artikel bespreken we hoe je als leidinggevende goed kunt communiceren met je werknemers en hoe je je werknemers kunt helpen elkaar beter te begrijpen via goede communicatie.

 

Goede communicatie is een belangrijk onderdeel van een succesvol bedrijf en verdient daarom de volle aandacht van iedere organisatie. We zien dat slechte communicatie de grondoorzaak is van veel problemen op de werkvloer. Waar mensen zijn is communicatie - Leer effectief communiceren tijdens een communicatietraining in Amsterdam. We zijn er zelfs van afhankelijk. Communiceren heeft te maken met interactie tussen mensen

 

In de ideale situatie worden deze signalen goed begrepen. We kunnen communicatie opdelen in verbale en non-verbale communicatie, oftewel communicatie door spraak en door gedrag. Bij communicatie denken we vaak het eerst aan praten - Slechte communicatie in je relatie? Leer effectief communiceren. We hebben een idee en willen dat idee graag delen met iemand anders: bijvoorbeeld een leuk verhaal of een nuttige aanpak

 

Hoe Om Te Gaan Met Slechte Communicatie In Je Relatie: Praktische Adviezen

 

Het interessante bij verbale communicatie is dat we niet altijd zeggen wat we bedoelen, terwijl het meestal wel goed begrepen wordt. Voorbeeld: De ene collega zegt tegen de andere: ‘Het tocht in het kantoor.’ De reactie luidt: ‘Ik doe het raam dicht.’ De uitspraak was inderdaad niet een constatering van een feit, maar eerder een verzoek.

 

Non-verbale communicatie is bijna net zo belangrijk als verbale. Door ons gedrag, onze houding of onze gebaren kunnen we ook een heel duidelijk statement maken. slechte communicatie in je relatie. Een werknemer die als reactie op een voorstel niets zegt maar alleen met zijn ogen rolt, brengt een duidelijke boodschap over. Zonder woorden te gebruiken maakt hij duidelijk dat hij het een belachelijk idee vindt

 

Iemand die zijn excuses aanbiedt, kan de oprechtheid ervan volledig onderuithalen door zijn gezichtsuitdrukkingen. Er is sprake van slechte communicatie als de boodschap van de communicator niet goed begrepen wordt door de ontvanger. Er zit ruis op de lijn, en de oorzaak daarvan kan van alles zijn. Wat zijn enkele oorzaken van communicatieruis? Zoals uit de eerder genoemde voorbeelden blijkt, is begrip essentieel voor goede communicatie.

 

Slechte Communicatie In Relatie

 

Je hoort goede vrienden weleens zeggen dat ze aan één blik genoeg hebben om te weten wat de ander bedoelt. Als mensen proberen we te snappen wat de ander wil zeggen, maar daarbij maken we vaak fouten. Vooral als we iemand niet goed kennen - Voorkom slechte communicatie in je relatie met deze tips. Als je net met iemand samenwerkt, kun je misschien opkijken van zijn reacties

 

Maar na een tijdje ga je begrijpen wat iemand bedoelt en snap je communicatie amsterdam hoe hij of zij communiceert. De een is outgoing, de ander introvert. Vaak heeft dit te maken met persoonlijkheid of achtergrond. Communiceren is tweerichtingsverkeer. Het gaat om interactie tussen meerdere personen. Vaak merken we dat mensen wel praten, maar vooral bezig zijn met zichzelf.

 

Vooral in een team is het belangrijk dat collega’s niet alleen vertellen wat ze doen, maar dat ze ook kijken of de boodschap goed overgekomen is. Je hoort vaak: ‘Dat heb ik toch gezegd!’ terwijl de ander dat niet begrepen heeft. Wat is de reden? We praten wel, maar communiceren niet.

 

Effectieve Communicatietraining In Amsterdam

 

Leren Communiceren TrainingSlechte Communicatie Relatie

 

 

Iemand die jaloers is, gunt de ander niets (Communicatievaardigheden ontwikkelen met onze training in Amsterdam). Onder collega’s kan dat ervoor zorgen dat iemand wel hoort wat de ander zegt, maar dat hij of zij het bij voorbaat al belachelijk vindt. ‘Moet je hem horen’, zal hij denken. Deze werknemer staat natuurlijk niet open voor wat zijn collega te zeggen heeft en zal daarom niet reageren zoals gewenst

 

Als mensen trappen we te snel in de strik van ‘Ah, ik snap het al’. Op het moment dat iemand dat denkt, zal hij niet meer luisteren. Vaak zijn de conclusies die we trekken echter voorbarig. Het moge inmiddels duidelijk zijn dat slechte communicatie op de werkvloer leidt tot slechte samenwerking en allerlei misverstanden.

 

Dat leidt namelijk tot een harmonieuze werkvloer met een hogere productiviteit. Hoe creëer je een sfeer waarbinnen goed gecommuniceerd wordt? We bespreken een aantal randvoorwaarden. Goede communicatie begint bij jezelf. Het is namelijk belangrijk dat iemand inzicht heeft in wie hij of zij is. Iemand met zelfkennis weet wat zijn sterke en zwakke punten zijn.

 

Effecten Van Slechte Communicatie Op Een Relatie

 

Maar iemand met zelfkennis weet ook wat zijn communicatiestijl is en wat voor invloed die stijl op anderen heeft. Er worden in het algemeen vier communicatiestijlen onderscheiden: De expressieve, analyserende, sturende en vriendelijke stijl. In een meedenksessie denken we een uur met je mee - communicatie amsterdam. Onze ervaring is dat we de kern op tafel krijgen

 

Meedenksessie aanvragen PS: je bent niks verplicht, de eerste kennismaking is altijd vrijblijvend. Deze groep houdt zich wat meer op de vlakte. Ze denken meestal rustig na voordat ze iets zeggen. Ze beschouwen of analyseren de situatie en komen vervolgens tot een goed onderbouwde mening. Deze groep is minder fel, maar kan een overtuiging vol overgave verdedigen.

 

Wat Doen Bij Slechte Communicatie In RelatieSlechte Communicatie Relatie

 

 

Ze houden vaak niet van om de zaken heen draaien en willen graag praten over concrete dingen. Ze zijn stellig en sturend in hun manier van communiceren. Voorkom slechte communicatie in je relatie met deze tips. De sturende en analyserende groep zijn minder op de emotie en meer taakgericht (zie afbeelding). Deze groep wordt vaak (zoals de benaming al doet vermoeden) als aardig ervaren

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15